Szemüvegeket adományoztunk ....

2022.10.02

Hogy szemünk világa mennyire fontos, azt szinte csak akkor vesszük észre, amikor elveszítjük, vagy kezdjük elveszíteni azt. Sokan nem tudják megvásárolni a szükséges szemüvegeket, nekik próbáltunk segíteni a Kis Bocs Önkéntes Ponttal közösen. 


Szombat délután a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnökasszonyához, Galyasné Dósa Katalinhoz látogattunk el, és adtuk át neki a szemüvegeket. 

Pár szóban szeretnénk bemutatni az Egyesületet, és tevékenységüket:

Az idén 16 évesek, minden évben megrendezik Füzesabonyban a Járási Egészség- és Családi Napot.

Augusztus elején indították el az Ukrajnából Magyarországra menekült családok számára a medimentor szolgáltatásukat (Füzesabonyban, Gyöngyösön és Egerben), melynek kapcsán komplex segítséget nyújtanak a megyénkben maradó menekülteknek munkaügyi-, életviteli kérdésekben, és a beilleszkedésben. Segítenek a menekült családoknak a bölcsődei, óvodai, iskolai előkészületekben, beiratkozás menetében két ukránul beszélő önkéntessel. Ugyanezen személyek vállalták, hogy a 0-24 órás diszpécserszolgálatban fordítanak. A diszpécserszolgálat egy online messenger szolgálat az egyesület közösségi oldalán. 

Nőklubokat szerveznek a menstruációs szegénység felszámolása érdekében,  Fontos kérdés, hiszen azok a lányok, akik mélyszegénységben élnek, a menstruációval érintett napjaikon nem tudnak iskolába menni, így a jövőjük (és az önbecsülésük) foroghat kockán. A családoknak nincs pénzük a tamponra, betétre, így gyakran megtörténik, hogy a lányok papírt, rongyot, vagy vattát használnak a menstruációs napjaikon, amelynek következtében a fiatalok sokszor önbizalomhiánnyal küzdenek, de a kirekesztettség érzése is előfordul. Arról, hogy hazánkban pontosan hány embert érint a probléma, nincs pontos adat. 

... és mindezeken túlmenően a Kis Bocs Mikulása és Angyalkája sok-sok ajándékkal lepi meg kistérségünk szegény családban élő gyermekeit Télapókor, és Karácsonykor. 


A szemüvegek tehát a legjobb kezekben vannak ahhoz, hogy eljussanak azokhoz, akiknek szükségük van rá. 

Hamarosan újabb hírekkel is jelentkezünk, mert a Kis Bocs Egyesülettel hosszú távú együttműködésben gondolkodunk. 


Kövess bennünket a Facebookon is!