Rólunk írták ... - Heol.hu

2022.10.19

Történt pedig, hogy Szihalom községben szükségessé vált a nagy csoportlétszám következtében egy új óvodai csoportszoba létrehozása. Ezt az új helységet a volt Idősek Klubjából alakították ki. Igen ám, csakhogy az idősek számára megfelelő környezet nem igazán megfelelő környezet a pici gyermekek számára. Ezért úgy határoztunk, hogy adomány-jelleggel színesíteni fogjuk az új csoportszobát. Erről írt a Heves Megyei Hírlap online felülete, a Heol.hu.

Idézünk a cikkből: 

"...Sok játékot a szülők maguk gyűjtöttek össze. A játékpark fejlesztésében segített az adományaikból a Kis Bocs Egyesület is. A beruházás azonban nagy falatnak tűnt számukra, hiszen több millió forintra lenne szükség a teljes felújításhoz, hogy a gyermekek megfelelő, modern környezetben tölthessék napjaikat. Eleinte kilátástalannak tűnt a helyzet, ám fordult a kocka.

- Csodák márpedig léteznek! Azzal keresett meg a nagyúti DLSZ - Dudás Lakásszépítés vezetője, hogy már régóta követnek minket, és csodálják mindazt, amit teszünk. Felajánlották, hogy segítenek, ha fordul hozzánk hátrányos helyzetű család, ahol például a beteg gyermeknek steril szobára lenne szükség. Rögtön az óvoda jutott eszembe - mondta az elnök.

Egyeztettek, és a lakászépítők nagyon pozitívan álltak a helyzethez, még azon a héten elmentek Szihalomra, felmérték a munkát, például a falak állapotát. A következő napokban pedig megbeszélik a felújítás menetét.

- Azt mondták, október közepén megcsinálják a szükséges feladatokat, és mesés hangulatot varázsolnak. El sem hiszem, nagyon megvagyok hatva! A Kis Bocs kérésére több millió forintos beruházás látszik valósulni. Amennyiben a felújítás érdekében szükséges, a többi szakma (pl. nyílászárók gyártása-beszerelése, kőműves) is felsorakozik a Lakásszépítők mellé, felajánlásaikkal. Úgy gondolom, ez több, mint csoda - jegyezte meg Galyasné Dósa Katalin. ..."

A teljes cikk ide kattintva elolvasható.


Kövess bennünket a Facebookon is!