Kényelem, érték: az okosvilágítás

2022.03.25

Otthonunk fényforrásaira nem minden esetben helyezünk kellő hangsúlyt. Most egy olyan világítási rendszert szeretnék bemutatni, amely nemcsak a kényelmünket szolgálja, de mozgásukban korlátozott családtagjaink számára a mindennapokban is hatalmas segítséget jelent. Nem mellesleg, ezzel a rendszerrel (eladás esetén) növelhetjük is ingatlanunk értékét.

Hihetetlennek hangzik, de igaz: létezik ma már egy olyan reflektor, amelynek köszönhetően akkor is beszélhetünk a látogatónkkal, ha nem vagyunk otthon. Ezt a lehetőséget a Lutec Smart kamerarendszer biztosítja számunkra. A kamerarendszer a telefonunkra értesítést küld, ha a Smart LED reflektor mozgást érzékel. A beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően pedig könnyedén beszélhetünk az otthonunkhoz érkező személlyel.

Személyre is szabhatjuk világítási rendszerünket. A Philips Hue világítási rendszerében 16 millió szín áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy játszhassunk a fényekkel - akár egy falat is dekorációs elemmé varázsolva azáltal, hogy színes fénnyel festjük meg. Minden egyes fényforrás vezeték nélküli kapcsolatra képes (ha Bluetooth-t használunk, akkor csak 10 eszköz vezérlésére van lehetőség). Hozzá kapcsolhatjuk a Philips Hue Bridge-hez, amit az otthoni internet kapcsolattal kell összekötni. Mivel a Bridge csatlakozik az internethez, távolból is irányíthatjuk, a ZigBee tachnológia segítségével. Hangvezérlésre is van mód a Google Assistant és Amazon Alexa használatával. 

Az Eglo Connect rendszer ezeket a fényeket egyedileg irányíthatjuk és programozhatjuk. Ehhez csatlakoznunk kell a Connect távirányító, vagy az ingyenes AwoX Smart Control applikáció segítségével lámpáinka, és működésüket egyesével, vagy csoportba rendezve irányíthatjuk. 

Az Intelligens LED világítás praktikus, és kényelmes lehetőségeket biztosít. Apple HomeKit , ZigBee és számos más Osram Smart+ termékkel kompatibilis applikációk segítenek abban, hogy teljesen magunkra hangoljuk a fényeiket. Nem kell mást tennünk, mint mobileszközeinkre letölteni az applikációk valamelyikét, majd összehangolni a fényforrásainkkal. Az intelligens világítási alkalmazások kombinálhatók, vezeték nélkül kommunikálnak a ZigBee programmal, illetve minden nagyobb rendszerrel. A LEDVANCE az első olyan cég, amely intelligens világítási terméket kínál a Bluetooth-hoz hasonló hasonló technológiával, a ZigBee-vel. A LED-es termék reakcióideje gyorsabb, hatótávolsága elérheti a 300 métert is..

A Carus Connect LED fényforrások a Casmabi alkalmazáson keresztül szabályozható fehér, és RGB-LED-ek sokszínű világítási megoldásának lehetőségét hordozza. A 2200K - 4500K változtatható Smart White és Smart White+ fényforrásokkal a hangulatunkhoz állíthajuk a nappalink, vagy hálószobánk fényeit, a Smart Color családdal pedig színesebbé varázsolhatjuk hétköznapjaink hangulatát. A Carus Smart fényforrások egymással való kommunikációja lehetővé teszi a sok fényforrás egyidejű szabályozását. A Smart LED fényforrások szabályozása úgy lett kialakítva, hogy nem igényel sem külön bridge-t, vagy WiFi hálózatot, egyszerűen csak csatlakoztatjuk az elhelyezett fényforrást a Casamabi applikációjához, és szabadon vezérelhetőek egy Bluetooth kapcsolattal. 

A készülékek, melyeket a G-Homa WiFi Smart konnektrohoz csatlakoztatunk, a legegyszerűbb módon kapcsolódnak az otthoni WiFi hálózatához, és képesek arra, hogy pl. világító berendezések és eszközök esetében egyszerű ki- és bekapcsolást hajtsanak végre, energiát takarítsanak meg, illetve, hogy az energiaköltségeket mérjük. Ezen felül e-mail címünkre,  vagy okostelefonunkra információk küldhetők vele. Kezelésük rendkívül egyszerű: okostelefonunkra letölthető, ingyenes G-Homa App alkalmazás (IOS, Android) segítségével. 

-via Lumenet.hu- 


Kövess bennünket a Facebookon is!