en-A DLSZ hozza az állványt is!

02/08/2021

Külső felújításnál, főként magasabb családi házak esetében mindig visszatérő kérdés: honnan szerezzen a Megrendelő állványt is, annak érdekében, hogy a felújítás zavartalan és folyamatos lehessen? Ilyenkor a felújítást kivitelező vállalkozó tud ajánlatot tenni, hol érdemes keresgélni, de ennek feladatát, megszervezését a Megrendelőre hagyja. 

Így volt ez eddig nálunk is, de láttuk, hogy ez a Megrendelők számára (főként az idősebb korosztály esetében) problémát jelentett. Szó, mi szó: komoly utánajárást és szervezést igényel a Megrendelő részéről annak leszervezése, hogy mikorra kiérkezik a munkaterületre a kivitelezést végző Vállalkozó, addigra felállítva ott várja a Kivitelezőt az állvány. Ami, ugye, megfelel a munkaügyi szempontú, munkabiztonsági előírásoknak is. És ezeket az előírásokat a Megrendelők nem ismerik, hiszen nem ismerhetik. 

Hatalmas problémát jelent az is, ha az állvány nem megfelelően kerül felállításra, és bontani/áthelyezni szükséges, mert pl. nem veszi figyelembe az állványozást végző vállalkozás azt a megrendelői igényt, hogy hány cm-es szigetelés kerül azokra a falakra, amelyhez az állványokat rögzíteni szükséges, hiszen nem mindegy, hogyan helyezik be a szemescsavart. Ha túl szűken (értsd: nem megfelelő távolságra), akkor vagy újra kijön az állványozást végző Vállalkozó, és áthelyezi az állványzatot, vagy iszonyú csúnya lesz a külső végeredmény az állványbontás után. 

Mindezt felmérve döntöttünk úgy, hogy levesszük Megrendelőink válláról annak terhét, amit az állványok felállíttatása, és oda-vissza szállíttatása, illetve az ehhez szükséges külön megállapodások létrehozása jelent. Peti mester a tegnapi nap folyamán stratégiai megállapodást kötött egy állványozással is foglalkozó vállalkozással. Így a mai naptól kezdődően Megrendelőinknek külső felújítás esetén nem lesz gondja arra, hogy az állványozás megrendelésével, házhoz szállíttatásával, összeszereltetésével és elszállíttatásával külön bíbelődjön. 

A DLSZ szervezésében pontosan akkorra ér oda az állvány, amikorra kell, úgy lesz felállítva, ahogyan az szükséges, miközben maga az állványzat minden munkabiztonsági szempontnak meg fog felelni, és a felújtási munkálatok befejeztét követően haladéktalanul el is lesz szállítva. 

Az állványozási munkálatokban stratégiai partnerünk: Faboja bau Kft, Füzesabony. Kövess bennünket a Facebookon is!