en-2021 - év végi összefoglaló

18/03/2022

A vállalkozások életében minden év vége - év eleje a visszatekintés és az előre tervezés időszaka. Nincs ez másként nálunk sem. Sok minden történt velünk tavaly, és sok minden fog történni velünk idén is.

A DLSZ -Dudás Lakásszépítés 2018. február 15.-én nyitotta meg kapuit, akkor még csak katás kisvállalkozásként, kizárólag magán megrendelők kiszolgálását végezte, töretlenül. Ahogyan a megrendelői igények sokasodtak, úgy változtunk katás kisfiúból Áfás nagyfiúvá, majd havi Áfás fiatal felnőtté. A cégforma még mindig Egyéni Vállalkozás maradt, csak a saját műfajában magasabb kategóriába lépett, nyitva a közületi Megrendelők felé is.

A tavalyi év mintegy forgószél működött a DLSZ életében, mert ahogyan szélesedett a megrendelői kör, szélesedtek a megrendelői igények is, amiket igyekeztünk folyamatosan, és teljes körűen kiszolgálni. Májusban már biztosítottuk Megrendelőink számára, hogy a felújításhoz szükséges alapanyagok megrendelését, és kiszállíttatását elvégezzük helyettük (októbertől a kiszállítást már mi magunk végezzük, Kázmér nevű platós kiseherautónkkal).

Közben bevezettük a Törzsvásárlói kedvezményeinket. a visszatérő Megrendelőinknek megköszönve ezzel bizalmukat és lojalitásukat. Felmerült arra az igény, hogy a külső felújításokhoz szükséges állványzat biztosítását is tegyük lehetővé - teljesítettük. Augusztusban bevezettük Tanácsadási szolgáltatásainkat, azok számára, akik önmaguk szeretik elvégezni a felújítási munkálataikat, mégis, mankóként elfogadják egy szakember tanácsait. Üzleti etikettel kibővítettük ügyfélszolgálatunkat. Év végén értesítettek bennünket arról, hogy gyakorlati képzőhelyként a DLSZ - Dudás Lakásszépítést bejegyezték az Iparkamaránál. 4 tanuló fogadására kaptunk engedélyt.

Az Iparkamara egyébként több ízben is elismerte tevékenységeink magas színvonalát. Júliusban elnyertük irodánkkal a DFV - Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést. Szeptemberben az Iparkamara Etikai Bizottságától elnyertük a Korrekt Partner minősítést. 

Mindeközben tanultunk, és képeztük magunkat, Peti mesterből júliusban a szobafestő- és szárazépítő szakma gyakorlati szakoktatója lett, jelenleg speciális szigetelést tanul (hő-, hang-, tűz-, víz szigetelés témájában), záróvizsgája februárban várható. Irodavezetőnk közben megszerezte lakberendező-lakásdíszítő minősítést, az üzleti etikett-protokoll vizsgájával szert tett üzleti események, rendezvények szervezésének jogára. A 7 Quality Control Tools vizsgájának letételével bevezettük vállalkozásunkon belül a minőségbiztosítási elveknek való megfelelést.

Kézműves lakásdekor termékeink közben hódító útra indultak, egyre ismertebb, és elismertebb termékké válnak a piacon.

Persze, ahogyan a Hókuszpók mesében mondják: "Nem minden játék és mese! .... Hallottatok már a csúf, kopasz Hókuszpókról? ..." A mi Hókuszpókunkat a szaknyelv "B oldal"-nak nevezi. Volt részünk B oldalban is, természetesen. Éltek vissza Peti mester személyes adataival, mondtak vissza több hétre előre lekötött magánmegrendelést, és szaladtunk bele olyan közbeszerzéses pályázati munkába, ahol a megrendelői oldalról elvitte a pénzt a cica a munka megkezdésének kezdő időpontjára. Januárra pedig könyvelőt kellett váltanunk. Ha tehát Tanulópénznek hívjuk a B oldalt, akkor ez több milliós tételt jelentett nekünk, mínuszban, tavaly.

De talpon vagyunk, terveink vannak, amelyek megvalósítását célul tűztük ki magunk elé. Operatív csapatunk 5 állandó főre bővült, csapatunkon belül a szobafestő-, a szárazépítő, a kőműves-burkoló szakma is képviselve van, annak érdekében, hogy a felújítási munkálatokat még szélesebb körben el tudjuk látni.

S hogy hogyan tovább? Érdemes követni bennünket itt, a blogon, vagy a Facebook oldalunkon, az információkért. Az idei évben nagyobb hangsúlyt fektetünk az online jelenlétünkre, így minden kisebb, és nagyobb történésekről beszámolunk felületeinken.

Azt kívánjuk mindenkinek: Legyen olyan sikerekben bővelkedő új éve, amilyet szeretne, és amilyet eltervezett. Bízunk abban, hogy nekünk is ilyen lesz.

BUÉK mindenkinek!


Kövess bennünket a Facebookon is!