Blog

Blogol a DLSZ .....

Mit is írhatunk egy Blogba? "Sztárolhatjuk" magunkat, hírül adhatjuk saját eseményeinket - de erre ott a Facebook oldalunk. . :) Ott még több fotóinkkal, rögzített-, vagy élő videóinkkal is találkozhattok. A Facebook oldalunkon nemcsak saját híreinkkel találkozhattok, hanem minden olyan cikkel, vagy más hivatalos oldalak saját ajánlóival, amelyek alapján még otthonosabbá varázsolhatjátok lakásaitokat, ti magatok, vagy éppen a DLSZ segítségét kérve. 

A Facebook oldalunk tehát nem csupán névjegyként funkcionál, hanem egy használható, virtuális prospektust ad a kezetekbe, ha egy Like-ot nyomva követni kezdtek ott bennünket.

Ez a Blog azonban más. Komolyabb. Felnőttesebb ... 

 Fogadjátok sok szeretettel. 

Nemrégiben tettem le a gépészet vizsgámat, és tananyagunkban szerepelt a jövő világítástechnikája, az OLED világítások. Ezzel a technikai fejlesztéssel világíthat a függönyünk, a falunk, a plafonunk, de akár az ablakunk is. Hajlékony, nagy felületű világítóberendezésről van tehát szó, mely kikapcsolt állapotában teljesen átlátszó.

Igen sok rejtély övezi még a kormány legújabb, fele-fele arányú lakásfelújítási támogatásának részleteit, és csak csepegtetve kaphatjuk az információkat. A felújítási munkálatokat végző szakemberek, példának okán még ma sem ismerhetik a felújítási támogatás elbíráláshoz egyébként elengedhetetlen Blanketta-szerződést, amelyet nekik kell aláírni -...

A varró a hímzést a vászon bal oldalán, a tervezett minta közepén kezdi el. A varrással magától elfelé indul. Szálszámolásos munkánál a minta első szakaszát mindenki kiszámolja, a többit ehhez igazodva rendesen csak találomra varrja oly módon, hogy a vászon minőségétől függően két vagy akár három-négy szálat vesz egy-egy öltéshez a tűre. Az egyes...

A hímzést a paraszti szóhasználat gyakran varrásnak nevezi és varrónak a speciális készségű hímzőt. A hímzés más díszítőeljárásokkal társulhat: kiegészítheti a rátétet vagy a szőtteshímet. Vannak olyan átmeneti technikák is, mint a szálbehúzás, mely tűvel készül, mint a hímzés, de a szálat a szövőszéken húzza be a vászon szálai közé készítője.

Beköszöntött a fűtési szezon, ezzel egyidőben nagyon sok lakásban jelentkezik a penész a falakon. Hogyan és mitől alakulhat ki? Egyetlen oka van: a teljes légmozgás-zárás a lakásban, a helységek falai nem kapják meg a szükséges szellőztetést. Nyáron azért nem okoz számottevő problémát a penész, mert ablakaink folyamatosan nyitva vannak, hogy a...

Szeretettel üdvözlünk minden weboldalunkra látogatót, kellemes időtöltést kívánva oldalunkon. Jelenleg a Blogunkat olvassa Kedves Olvasó - bár ez a menüpont most még részletes tervezés és feltöltés alatt áll.